Macheo is transparant en betrouwbaar, dat bewijst ons CBF-keurmerk: https://www.cbf.nl/organisatie/banner/macheo-nederland

Waarin Macheo uniek is: 

We meten via een zelfontwikkeld systeem welke hulp nodig is, hoe die snel en efficiënt kan worden geregeld, en welk effect de geboden hulp heeft. Een unieke manier van werken, die bewezen resultaten heeft. Ons doel is om onze hulp in Kenia te verdubbelen. We helpen nu jaarlijks 20.000 kinderen; in 2022 moeten dat er 40.000 zijn! 

Wie zijn wij?

De stichting is in 2005 opgericht met slechts één doel:

Creating a fairer future for kenyan children

Dat betekent dat al onze activiteiten erop gericht zijn om eerlijker kansen te creëren voor een betere toekomst voor kinderen in Kenia.

Wij vinden het onacceptabel en oneerlijk dat het simpele feit van de plek waar je wieg staat, de rest van je leven en je toekomstkansen bepaalt. Wij noemen dit: ‘de loterij van het leven’

Met ‘de loterij van het leven’ in gedachten, werken we compromisloos vanuit de volgende uitgangspunten:

  • Onze doelgroep zijn de meest kwetsbare kinderen in de sloppenwijken en het platteland van Thika, Kenia
  • Elk kind heeft recht op een veilige, liefdevolle, zorgzame en stimulerende familie
  • Waar mogelijk werken we samen met de (lokale) overheid; we beconcurreren elkaar niet
  • Wij geloven in het geven van hulp op maat. Eén oplossing voor alle problemen is er niet, omdat de problematiek van deze kinderen té complex is voor eenheidsworst.
  • Daarom bekijken wij de hulpvraag ‘holistisch’: we beoordelen het totaalplaatje in plaats van één geïsoleerd probleem aan te pakken.
  • Macheo wil dat de te geven hulp een zo groot mogelijk effect sorteert met de middelen die voorhanden zijn. De hulp moet zoveel mogelijk sociale winst opleveren (‘maximum social return of investment’) zie: www.effectivegiving.nl
  • We kijken bij het geven van hulp breder dan naar het ene individu dat de hulp ontvangt: we betrekken waar mogelijk de hele gemeenschap erbij en maken deze partner om de problemen op te lossen.

In 2005 zegden Marnix Huis in ‘t Veld en Maureen Kromowirjo hun banen op om in Kenia aan de slag te gaan als vrijwilliger in een bestaand kinderhuis Marnix en Maureen (beide 1974) leerden elkaar kennen tijdens hun studie Personeel & Arbeid aan de Hogeschool van Rotterdam en Omstreken. Marnix werkte daarna als organisatie-adviseur en Maureen als personeelsadviseur.

Toen zij in 2005 in Kenia aankwamen, werden zij gegrepen door de erbarmelijke omstandigheden waarin kinderen leven in de vele sloppenwijken, vaak inwonend bij opa’s of oma’s die te oud zijn om voor ze te zorgen, of bij familie in veel te grote gezinnen. In slechte gezondheid, zonder veilige gezinssituatie en zonder onderwijs,ziet de toekomst er voor deze kinderen ronduit slecht uit. Marnix en Maureen wilden zich inzetten voor verbetering van de situatie. Marnix Huis in ’t Veld is momenteel in Kenia de managing director van Macheo. Mede-oprichtster Maureen Kromowirjo is na enkele jaren in Kenia teruggegaan naar Nederland en is nu actief voor Stichting Macheo Nederland.

Macheo Children’s Organization is de hoofdorganisatie in Kenia. Hier wordt al het dagelijkse werk uitgevoerd door het Keniaanse personeel. Behalve mede-oprichter Marnix Huis in ’t Veld, zijn alle 140 medewerkers Keniaans. We werken alleen met niet-Keniaanse vrijwilligers in specifieke, kwaliteitsverbeterende projecten. Bij Macheo werken vrijwilligers nooit direct met de kinderen.

De Stichting Macheo Nederland ondersteunt de activiteiten in Kenia. Het bestuur van de stichting werft fondsen, organiseert promotionele activiteiten, verzorgt de communicatie in Nederland, onderhoudt contacten met donoren en sponsoren via nieuwsbrieven en draagt zorgt voor de financiën.

De Nederlandse bestuursleden zetten zich voor honderd procent vrijwillig in, declareren geen onkosten en proberen zo min mogelijk overheadkosten te maken. Zo garanderen wij dat zoveel mogelijk sponsorgelden rechtstreeks terecht komen waar ze voor gegeven zijn: bij de kinderen in Kenia.

Macheo USA ondersteunt de organisatie vanuit Amerika.

Marnix Huis in ’t Veld is in Kenia de managing director van Macheo.

Onze nieuwsbrieven en jaarverslagen vindt u hier.

Sluit je nu bij ons aan!

Goed werk moet goed gedaan worden! Oók enthousiast geworden over de manier waarop wij werken? Doe met ons mee! Samen kunnen we nog veel méér bereiken.

Meer informatie Doneer nu

Macheo wordt mede gesponsord door

Pin It on Pinterest

Share This