Sarah Mbira, geboren en getogen in Kenia, getrouwd en twee volwassen zonen. Afgestudeerd in B.A-sociologie aan de Kenyatta-universiteit, hoger diploma in counselingpsychologie en is bezig met een Masters in gemeenschapsontwikkeling. Sarah heeft ook een schat aan ervaring op het gebied van kinderbescherming en op kinderrechten gebaseerde programmering. Sarah is de huidige Operations Director van Macheo en vanaf 1 januari 2024 Managing Director van Macheo.

“Ik ben in oktober 2022 bij Macheo begonnen met als doel een verschil te blijven maken in de levens van kinderen, nadat ik dat de afgelopen 25 jaar in verschillende hoedanigheden in mijn vorige baan heb gedaan. Hoewel ik pas sinds oktober 2022 bij Macheo ben gekomen, ben ik zeer bekend met het werk van Macheo, omdat ik talloze interacties heb gehad met vertegenwoordigers van Macheo in kringen die we deelden, en ook samenwerkte aan een aantal kwesties waarbij ons werk complementair was aan de inspanningen van de ander.

Sterker nog, ik had het voorrecht om bij te dragen aan de oprichting ervan toen de oprichters van Macheo bij mijn vorige organisatie kwamen voor advies en om te benchmarken. Daarom is mijn integratie in het team soepel verlopen, niet alleen vanwege de steun die ik heb gekregen van mijn collega’s, maar ook vanwege de interacties die we hebben gehad en de goede werkrelatie die we in het verleden hebben opgebouwd. Dat gezegd hebbende, moet ik de groei in zowel omvang als impact erkennen die Macheo vandaag de dag kenmerkt.

Ik ben verbaasd over de methodische aanpak en het gebruik van technologie en data bij het vormgeven en implementeren van de programma’s, en ik moet toegeven dat ik daar aan begin te wennen. Mijn rol bij Macheo is relatief vergelijkbaar met mijn vorige rol. Ik heb echter nieuwe doelen en doelstellingen in gedachten die ik bij Macheo wil bereiken en die ook aansluiten bij de langetermijndoelen van Macheo. Ik ben van plan mijn ervaring, vaardigheden en kennis met het team te delen, wat de kinderen die we helpen meer ten goede zal komen. Ik ben van plan het netwerken en de samenwerking met andere instellingen, gouvernementeel en niet-gouvernementeel, te verbeteren om de impact te vergroten.

Daarnaast kijk ik ernaar uit om bij Macheo een omgeving te creëren die innovatief en aanpasbaar is en inspeelt op de complexiteit en de steeds veranderende behoeften van onze klanten en opkomende uitdagingen. Met trots kan ik zeggen dat ik in korte tijd samen met mijn collega’s al veel heb bereikt. We hebben een nieuw model uitgerold – Family Needs-Based Model – dat op een meer holistische manier een optimale impact voor een gezin garandeert. We hebben de werkzaamheden voor de ontwikkeling van het Macheo Strategisch Plan 2024-2028 vastgelegd, en het leiden van dit initiatief is tot nu toe een bevredigende ervaring geweest. We bevinden ons ook in de beginfase van de planning voor de financiële begroting voor 2024, en het tot nu toe verrichte werk is veelbelovend, gebaseerd op de projecties.

Het is zowel mijn hoop als droom dat Macheo doorgaat op het pad van groei, zodat we meer kwetsbare mensen kunnen bereiken. Deze droom houdt verband met ons vermogen om onze financieringsbasis te vergroten en onze financiële gezondheid te verbeteren.

Ook voor de toekomst is het belangrijk dat Macheo’s opvolgingsplan wordt voortgezet, zodat er op geen enkel moment een kennislacune ontstaat.

Voor de rest ben ik dankbaar voor de kans om met zo’n toegewijd team van mensen te werken die gepassioneerd zijn om een verschil te maken. Ik heb er vertrouwen in dat we de komende jaren grote stappen zullen blijven maken.”

Sluit je nu bij ons aan!

Goed werk moet goed gedaan worden! Oók enthousiast geworden over de manier waarop wij werken? Doe met ons mee! Samen kunnen we nog veel méér bereiken.

Meer informatie Doneer nu

Pin It on Pinterest

Share This