Er is niet veel droeviger om te zien dan de hoop van een jongere op een betere toekomst die verloren gaat door gebrek aan kansen. Kinderen die niet naar school gaan, lopen een groot risico dat ze hun toekomst in gevaar brengen door tienerzwangerschappen of hun economische toekomst schaden. Macheo’s focus ligt op adolescente meisjes vanwege de grote effecten op de volgende generatie als meisjes niet naar school gaan. In 2022 hoopt Macheo met deze interventie 500 kinderen naar school kunnen helpen.

  1. Dagschool
    We betalen schoolgeld voor kinderen en werken samen met scholen voor gesubsidieerde vergoedingen. Als er geen ernstige beschermingsrisico’s zijn, raden we begunstigden aan om te kiezen voor dagscholen waar ze tegen lagere kosten onderwijs kunnen krijgen. Macheo betaalt 65% van het schoolgeld, de gemeenschap zorgt voor de overige 35%.
  2. Kostschool
    We betalen schoolgeld voor kinderen en werken samen met scholen om te pleiten voor gesubsidieerde schoolgelden. We adviseren begunstigden om te kiezen voor internaten voor voortgezet onderwijs waar voor hun welzijn en bescherming kan worden gezorgd, wanneer dit thuis een ernstig risico vormt. Macheo betaalt 65% van het schoolgeld, de gemeenschap zorgt voor de overige 35%.

Sluit je nu bij ons aan!

Goed werk moet goed gedaan worden! Oók enthousiast geworden over de manier waarop wij werken? Doe met ons mee! Samen kunnen we nog veel méér bereiken.

Meer informatie Doneer nu

Pin It on Pinterest

Share This