Wat gaan wij doen?

Aankomende zomer op 25 juni gaan wij (Jet & Soof) deelnemen aan de Westfriesland Ironman 70.3. Wij doen dit om geld op te halen voor Macheo Children’s Organization, een non-profitorganisatie gevestigd in Kenia. Het zou fijn zijn als jullie ons willen steunen door middel van een donatie.

Jet
Sophie

Wat is ons doel?

Over Kithuani Primary School

Bij dit project willen we een school in een plattelandsgebied in Machakos die het momenteel moeiljik heeft, graag ondersteunen. De school heeft geen veilige speelmogelijkheden omdat het veld vol met grote, scherpe stenen ligt. De kinderen spelen hier nu wel, maar met alle gevolgen van dien; kinderen vallen en bezeren zich. De school heeft geen geld om een nieuw speelveld aan te leggen, net zoals dat er geen geld is voor nieuwe toiletten en klaslokalen. Met een bedrag van 300.000 Keniaanse Shilling (2500 Euro) kunnen we ervoor zorgen dat er een nieuw speelveld wordt aangelegd waardoor de kinderen veilig kunnen spelen.

Over Macheo

Macheo & Kithuani Primary School

Macheo Children’s Organization is in 2005 opgericht met een duidelijk doel: een eerlijke toekomst creeëren voor Keniaanse Kinderen. Macheo helpt kinderen en andere famillieleden in de sloppenwijken en plattelandsgebieden rondom Thika, Kenia. Wat bijzonder is aan de aanpak van Macheo is dat we elke situatie holistisch bekijken. We stemmen de hulp die we bieden af op de behoefte van ieder kind via metingen, met behulp van een zelfontwikkeld systeem. We leggen op deze manier een stevig fundament voor de toekomst. We helpen op dit moment jaarlijks meer dan 20.000 kinderen, dit willen we in 2023 verdubbelen.

In dit geval ondersteunen wij een van de 10 interventies uit Macheo’s gereedschapkist: het verbeteren van de fysieke leef- en leeromgeving van een kind. Dit zijn alle interventies die uitgevoerd worden op een rijtje:

  1. Kinderopvang en -bescherming
  2. Noodhulp
  3. Meebetalen aan schoolzaken en opleiding
  4. Fysieke gezondheidsmaatregelen
  5. Geestelijke gezondheidszorg
  6. Zelfstandig inkomen verdienen
  7. Levensvaardigheden versterken
  8. Hulp aan tienermoeders
  9. Verbeteren fysieke leef- en leer omgeving
  10. Verstrekken van schoolmaaltijden

Hoe kan je ons en Macheo steunen?

Heeft dit verhaal je geïnspireerd om iets bij te dragen aan een veilige en plezierige omgeving voor kwetsbare Keniaanse kinderen? Onderaan de pagina kun je een donatie achter laten, groot of klein maakt niet uit want alle beetjes helpen. Door jullie gaan wij op 25 juni een tandje harder!

Dit hebben we tot nu toe opgehaald:

€ 2.471,00

Help mee aan een nieuw speelveld voor Kithuani School!
Totaal


Sluit je nu bij ons aan!

Goed werk moet goed gedaan worden! Oók enthousiast geworden over de manier waarop wij werken? Doe met ons mee! Samen kunnen we nog veel méér bereiken.

Meer informatie Doneer nu

Pin It on Pinterest

Share This