Macheo heeft al meteen bij het ingaan van de beperkte lockdown in Kenia besloten de personeelsleden door te betalen. Hoe belangrijk het is om dat te doen, blijkt uit hun persoonlijke verhalen. We vroegen hen op te schrijven, hoe de crisis hun dagelijks leven beïnvloedde. Het werden hartbrekende verhalen, van mensen die proberen te overleven. Waar één bescheiden inkomen de levenslijn betekent voor hele families: kinderen, hulpbehoevende ouders, werkloze broers en zussen. Soms ook nog andere kwetsbare kinderen die een plekje in huis hebben gekregen. Wat zij schreven, raakt ieder die het leest diep. ‘Hier kon ik niet van slapen’, aldus voorzitter Michiel Hoogerwerf van Macheo Nederland.

“Wij zijn met zijn achten, 7 zussen en een broer. Vóór de coronacrisis onderhield ik mijn moeder met mijn salaris, omdat mijn vader is overleden. Ik zorgde ook voor mijn zus: alleenstaande moeder, werkloos, met vier kinderen van 10, 5 en 2 jaar en een baby van een maand. Van mijn salaris betaalden we de basisbehoeften van dit gezin en wat er nodig is voor school. Maar nu de coronacrisis voortduurt, zorg ik met mijn salaris voor al mijn zussen (4 van hen zijn ook alleenstaande moeders) en hun kinderen, en voor mijn broer. Al hun inkomsten uit de bedrijfjes of de baantjes die ze hadden, zijn gestopt

Lees alle verhalen hier: https://macheo.ngo/wpd/wp-content/uploads/2020/06/personeelsverhalen-corona.docx

Sluit je nu bij ons aan!

Goed werk moet goed gedaan worden! Oók enthousiast geworden over de manier waarop wij werken? Doe met ons mee! Samen kunnen we nog veel méér bereiken.

Meer informatie Doneer nu

Pin It on Pinterest

Share This