Macheo heeft alle benodigde maatregelen getroffen in de strijd tegen het coronavirus. Alleen de allernoodzakelijkste hulp wordt gegeven. De verzorgsters in het kinderhuis werken bij voorbeeld door. De medewerkers van Macheo werken waar mogelijk thuis. Alles ligt verder stil, ook het school feeding programma. Macheo probeert alle medewerkers door te betalen. Maar binnen het beperkte budget van Macheo is eigenlijk geen geld om dat ook voor de koks te kunnen doen. Voor deze mensen is nu een actie opgezet. Macheo Nederland wil de 5000 euro bij elkaar krijgen om de 44 koks de maand april te kunnen doorbetalen. Via de ‘corona nieuwsflash’ hebben we al onze sponsoren aangeschreven. We vragen iedereen deze nieuwsflash door te sturen in het eigen netwerk.

Geen werk, geen inkomen

In Kenia komen de maatregelen die de overheid daar heeft getroffen om het virus in te dammen, nog veel harder aan dan bij ons. Want in dit land betekent het ‘op slot zetten’ van de economie simpelweg: geen inkomen, geen eten. En hoe moet je ‘sociale onthouding’ toepassen wanneer je in overvolle sloppenwijken leeft?

Alleen hulp die niet kan wachten

Macheo heeft voor de kinderen en de werknemers alles geregeld wat nodig is voor hun veiligheid en gezondheid. Alleen de hoogstnoodzakelijke ambulante hulp die niet kan wachten, zoals die voor de kinderen in de gezinshuizen, de tienermoeders en mensen in acute psychische nood, gaat door. De medewerkers van Macheo werken zoveel mogelijk vanuit huis. Macheo houdt hen zo goed en zo kwaad als het gaat binnen het beperkte budget, in dienst. 

Helpt u mee onze koks in dienst te houden?

Het School Feed Program ligt stil, en dat betekent dat de 44 koks die hier werken, hun baan dreigen kwijt te raken. En dat houdt weer in dat zij en de gezinnen die van dat inkomen afhankelijk zijn, in hun oude leven van armoede terug zullen vallen.

Wij zien hier een kans om heel direct, heel gericht te helpen en daar hebben wij jullie hulp bij nodig! Helpen jullie mee deze 44 koks door te betalen? Voor de maand april is daar 5042 euro voor nodig. Elke bijdrage, hoe klein ook, is meer dan welkom. Wij houden jullie op de hoogte!

 

Sluit je nu bij ons aan!

Goed werk moet goed gedaan worden! Oók enthousiast geworden over de manier waarop wij werken? Doe met ons mee! Samen kunnen we nog veel méér bereiken.

Meer informatie Doneer nu

Pin It on Pinterest

Share This