“Kinderen verdienen een thuis, geen tehuis. Laten we samen werken aan het versterken van families!” Die hartenkreet hebben Macheo en andere Nederlandse particuliere ontwikkelingsorganisaties onlangs laten horen. Ze hebben samen de pledge #EveryChildAFamily ondertekend.

De pledge is op 28 september ondertekend door twaalf Nederlandse stichtingen. Onderzoek toont aan dat wereldwijd meer dan 80 procent van de kinderen in een instituut (weeshuis) minimaal nog één levende ouder heeft en/of andere familieleden. Die zouden in beginsel voor het kind kunnen zorgen, met de juiste ondersteuning. Daarnaast toont ruim 60 jaar onderzoek aan dat opgroeien in een weeshuis schadelijk is voor de cognitieve, emotionele en sociale ontwikkeling. Kinderen ontwikkelen zich het best in een veilige gezinsomgeving.

Goede zorg

Daarom roepen de ondertekenaars ook andere ngo’s, bedrijven, kerken en scholen op zich ook in te zetten om dit belangrijke recht van kinderen te promoten. Bijvoorbeeld door met collega-organisaties in gesprek te gaan over goede zorg voor kinderen zonder thuis.

En dit is ook de reden dat bij Macheo 85% van het budget besteed wordt aan het voorkomen dat kinderen terug hoeven te vallen op institutionele zorg.

Sluit je nu bij ons aan!

Goed werk moet goed gedaan worden! Oók enthousiast geworden over de manier waarop wij werken? Doe met ons mee! Samen kunnen we nog veel méér bereiken.

Meer informatie Doneer nu

Pin It on Pinterest

Share This